ACP-formulier nu ook deelbaar met zorgverleners in zorgnetwerk

25 januari 2024

Sinds december 2022 is het ACP-formulier beschikbaar in VIPLive en deelbaar met de huisartsenspoedpost (Doktersdienst Groningen). Nieuw is dat sinds kort huisartsen en praktijkmedewerkers dit formulier ook via VIPLive kunnen delen met andere zorgverleners, namelijk met zorgverleners in het netwerk van de patiënt. Denk aan de wijkverpleging of een specialist ouderengeneeskunde. Handig dat deze mogelijkheid er nu is!

afb netwerkzorg viplive digitaal samenwerken.png

Advance Care Planning (ACP) draagt bij aan zorg op maat. ACP is een proces waarbij de patiënt zijn wensen, doelen en voorkeuren voor toekomstige zorg bespreekt en vastlegt samen met naasten en zorgverleners.  Het met andere zorgverleners kunnen delen van het ACP-formulier in VIPLive is dan ook een belangrijke stap. Via deze link lees je stap voor stap na hoe je via VIPLive een ACP-formulier deelt met zorgverleners in het zorgnetwerk van de patiënt. Deze ketenpartners in het netwerk van de patiënt kunnen het ACP inzien en hiervan een PDF downloaden. Ze kunnen geen wijzigingen aanbrengen. 

ACP-formulier wordt vaak via VIPLive aangemaakt en opgevraagd
En er wordt in onze regio vaak gebruikgemaakt van dit ACP-formulier via VIPLive! In totaal zijn er 1310 ACP-formulieren aangemaakt, sinds de start in december 2022 tot en met december 2023. Ook op de huisartsenspoedpost wordt dit formulier bekeken. Zo zijn daar tijdens de ANW-uren 357 ACP-formulieren opgevraagd, in de periode juni tot en met november 2023. Daarvan zijn 142 formulieren ingezien door een medewerker of dienstdoende huisarts op de huisartsenspoedpost.  

Regio-specifieke indicator Menzis
Het invullen van het ACP-formulier in VIPLive is voor 2023 – 2024 één van de regio-specifieke indicatoren van de Resultaatbeloning Menzis

ACP-formulier via VIPLive: hoe werkt het
Hieronder andere handige links over hoe één en ander werkt.

Terug naar overzicht