Polyfarmacie: samenwerking medicatiebeoordeling met ondersteuning van VIPLive in 2023

22 december 2022

In 2023 is het mogelijk om de digitale consultatiemodule van VIPLive te gebruiken voor medicatiebeoordeling, in de samenwerking tussen huisarts en apotheek.

medicijnen.jpg

In april jl. hebben wij je geïnformeerd over het opstellen van een Stappenplan Medicatiebeoordeling vanuit de samenwerking tussen Apothekers Coöperatief Groningen (ACG) en de GHC. Met het Stappenplan Medicatiebeoordeling als leidraad hebben we via een kleine pilot getest of de digitale consultatiemodule van VIPLive in de communicatie en gegevensuitwisseling tussen huisarts en apotheek van toegevoegde waarde is. Deelnemers waren hier redelijk unaniem over: het gebruik van VIPLive is zeker van toegevoegde waarde. Reden om begin 2023 de leden van ACG te gaan aansluiten op VIPLive. Hiermee maken we voor zowel alle openbare apothekers als huisartsen in de provincie Groningen en Noord-Drenthe de medicatiebeoordeling via VIPLive mogelijk. Meer informatie hierover volgt begin 2023.  

Regionale samenwerking (digitale medicatiebeoordeling via VIPLive) is voor 2023 – 2024 één van de regio specifieke indicatoren van de Resultaatbeloning Menzis. 

Terug naar overzicht