Project Chronische Nierschade: deadlines vergoeding

25 september 2023

Als huisartsenpraktijk kun je meedoen aan het project Chronische Nierschade (CNS). Deelname aan dit project biedt je de mogelijkheid om met een relatief kleine inzet van de huisartsenpraktijk, een grote gezondheidswinst te behalen. Bovendien ontvang je hiervoor een vergoeding. Het einde van het jaar komt in zicht. Tijd om deadlines voor de vergoeding en verdere handige zaken voor je op een rij te zetten, zodat je deze informatie niet mist.

kidney.jpg

Het betreft deelproject 1: inkaarten en scholing. We zien dat de eerste praktijken dit project hebben afgerond en dat er nieuwe patiënten geïncludeerd zijn in het zorgprogramma CVRM. Een mooie opbrengst, want hierdoor worden deze patiënten nu ook structureel vervolgd! Dit kan het risico op hart- en vaatziekten verlagen. Op die manier kunnen veel gezondheidsproblemen worden voorkomen.   

Ook deelnemen? 
Wil je ook deelnemen aan het project CNS, maar heb je je nog niet aangemeld? Dit kan via de aanmeldlink die we in april 2023 hebben gedeeld met de huisartsen die voor het project CNS in aanmerking komen. Aanmelden kan tot en met december 2023. 

Project afronden 
Heb je de in de handleiding vermelde stappen van deelproject 1 uitgevoerd? Dan kun je het project afronden. Dit doe je door het formulier ‘afronden project chronische nierschade’ in te vullen. Dit formulier vind je via de link in de bevestigingsmail van aanmelding. Ook vind je het terug in je dossier in het portaal Zorgverleners Groningen. 

Afrondingsdeadlines voor vergoeding 
Om de vergoeding te ontvangen voor het project CNS, dient de praktijk uiterlijk 31 december 2023 het project te hebben afgerond. Indien je eerder de vergoeding wenst te ontvangen, dan kun je het project eerder afronden: 

Betaling                            Deadline aanlevering formulier ‘afronden project CNS’  

Oktober 2023                   30 september 2023  

December 2023               30 november 2023  

Januari 2024                     31 december 2023 (uiterste deadline voor vergoeding) 

Scholing  

  • Het volgen van scholing is onderdeel van dit project. Dit betreft stap 2 uit het stappenplan in de handleiding. Het hebben gevolgd van minimaal één van de in de handleiding vermelde drie scholingen is voldoende om stap 2 af te ronden. 

Meer informatie 
Zie voor meer informatie het bericht dat we op 19 april 2023 hebben gestuurd naar huisartsen en praktijkmedewerkers. Of kijk op www.ghcgroningen.nl/chronische-nierschade. Neem bij vragen contact op met Nienke Boendermaker of met je eigen praktijkconsulent. We helpen je graag! 

Terug naar overzicht