Update MTVP

15 juni 2023

Goed om te zien dat huisartsenpraktijken in groten getale meedoen of mee gaan doen aan het programma Meer Tijd Voor de Patiënt (MTVP)! Een korte tussentijdse update, zodat je weet wat je kunt verwachten.

klok mtvp.jpg

Praktijken die per 1 april 2023 zijn gestart
In de afgelopen tijd zijn we druk aan de slag geweest met het benaderen van de praktijken die per 1 april 2023 mochten starten. In deze gesprekken hebben we meegedacht over het praktijkplan en de acties per interventie. We hebben nog niet alle praktijken kunnen bereiken. Ben je nog niet benaderd en ben je per 1 april jl. begonnen, dan nodigen we je van harte uit om contact op te nemen met je eigen praktijkconsulent.

Praktijken die per 1 juli 2023 starten
De praktijken die per 1 juli 2023 gaan starten, benaderen we in de komende maanden. In VECOZO zet Menzis automatisch het MTVP-contract klaar, voor de huisartsen die per 1 juli aanstaande beginnen met MTVP.  Deze huisartsen kunnen op die manier de MTVP-vergoeding declareren met hun inschrijftarieven van het derde kwartaal. 

Scholingen MTVP
Doorlopend voegen we nieuwe scholingen toe aan de verschillende MTVP-interventies. Huisartsenpraktijken die meedoen aan de desbetreffende interventies, zijn hierover de afgelopen tijd geïnformeerd via verschillende berichten. We nodigen je uit om onze MTVP-webpagina’s in de gaten te houden, ook wat betreft nieuwe scholingsmogelijkheden die we de komende periode aanbieden.

Vragen
Heb je (alvast) vragen? Je eigen praktijkconsulent ziet je telefoontje of e-mail graag tegemoet!

Terug naar overzicht