Polyfarmacie: samenwerking medicatiebeoordeling met ondersteuning van VIPLive nu beschikbaar!

3 april 2023

Vanaf nu is het mogelijk om de digitale consultatiemodule van VIPLive te gebruiken voor medicatiebeoordeling, in de samenwerking tussen huisarts en apotheek.

medicijnen.jpg

In december 2022 hebben we je geïnformeerd over het Stappenplan Medicatiebeoordeling en de uitrol naar VIPLive, vanuit de samenwerking tussen Apothekers Coöperatief Groningen (ACG) en de GHC. We zijn blij te kunnen melden dat alle ACG-leden inmiddels toegang hebben gekregen tot VIPLive. Hiermee stellen we vanaf nu medicatiebeoordeling via VIPLive beschikbaar, voor alle openbare apothekers en huisartsen in de provincie Groningen en Noord-Drenthe.

Hoe gaat dit in zijn werk
Het stappenplan vormt de leidraad bij deze medicatiebeoordeling, met ondersteuning van de consultatiemodule in VIPLive.

  • Open de digitale consultatiemodule in VIPLive en zoek via de categorie Apothekers naar de juiste naam. Vind je de juiste naam nog niet in deze lijst? Overleg dan met de apotheek. Misschien moet dit account nog worden geactiveerd. 
  • In de reguliere FTO’s volgt meer informatie over het project Polyfarmacie en de medicatiebeoordeling via VIPLive. Voor de FTO’s bieden we hierover deze PowerPoint aan.

Regionale samenwerking (digitale medicatiebeoordeling via VIPLive) is voor 2023 – 2024 één van de regio specifieke indicatoren van de Resultaatbeloning Menzis. 

Terug naar overzicht