Nieuw tabblad in bundeloverzicht VIPLive: GHC O&I

10 januari 2023

Misschien had je het al gezien in VIPLive. In het bundeloverzicht voor huisartsenpraktijken is een nieuw tabblad zichtbaar: GHC O&I.

o en i.PNG

Tabblad GHC O&I
Het tabblad GHC O&I heeft te maken met het volgende: per 1 januari 2023 declareert de GHC de overhead (de gelden die de GHC nodig heeft voor de uitvoering van haar activiteiten) conform het inkoopbeleid van Menzis, op naam van alle patiënten die staan ingeschreven bij een bij de GHC aangesloten huisartsenpraktijk. We willen je vragen om de patiëntenlijst die voor je klaarstaat onder het tabblad GHC O&I aan te leveren voor deze declaratie. Het kan zijn dat je patiënten dit terugzien op het zorgkostenoverzicht van de zorgverzekeraar. In de komende periode stellen we informatie beschikbaar voor patiënten over deze declaratie.  

Tabbladen GHC VS en Zorggroep ROEPNN
De tabbladen ‘GHC VS (samenwerking)’ en ‘Zorggroep ROEPNN’ zijn al langere tijd zichtbaar in het bundeloverzicht in VIPLive.

  • De afkorting VS in het tabblad GHC VS (samenwerking) staat voor VIPLive Samenwerken. Van softwareleverancier Calculus begrepen wij dat deze zorgstraat moest worden toegevoegd vanwege een kleine pilot. In deze pilot werd met enkele deelnemende huisartsenpraktijken getest of digitale consultatie met apothekers meerwaarde heeft. Je kunt dit tabblad in het bundeloverzicht negeren.
  • Hetzelfde geldt voor het tabblad Zorggroep ROEPNN dat in het bundeloverzicht staat: 'Coöperatie Zorggroep ROEPNN U.A. GLI'. Ook met dit tabblad in het bundeloverzicht hoef je niks te doen. 

 

Terug naar overzicht