Praktische ontwikkelingen digitalisering

27 september 2022

Vanuit de GHC bijten we ons vast in allerlei digitaliseringsprojecten. Denk bijvoorbeeld aan vernieuwingen via VIPLive doorvoeren, waar we met softwareleverancier Calculus doorlopend aan werken. In dit item enkele praktische ontwikkelingen waarover we je graag bijpraten.

Sparren over longziekten? Consulteer onze kaderhuisarts!
In sommige gevallen is digitale consultatie met een specialist niet nodig, maar wil je laagdrempelig sparren met een collega-huisarts. Voor déze vragen is digitale consultatie met onze kaderhuisarts Astma/COPD, Roland Riemersma, in het leven geroepen. Deze nieuwe mogelijkheid is nu beschikbaar via VIPLive. We spraken hem over de meerwaarde ervan. Heb je het artikel hierover gemist? Lees het hier terug!

Roland Riemersma ziet je digitale vraag over Astma/COPD graag tegemoet!

Digitaal labformulier bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker via VIPLive
Sinds 12 september 2022 kunnen alle huisartsenpraktijken gebruikmaken van het digitale laboratoriumformulier voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Huisartsenpraktijken kunnen er zelf voor kiezen om deze digitale aanvraag te doen via VIPLive of ZorgDomein. Meer weten? Bekijk het artikel van Bevolkingsonderzoek Nederland.

Enquête project Faexit
Stichting GERRIT heeft ons gevraagd om namens hen onderstaande informatie met huisartsen en praktijkmedewerkers te delen:

Binnen de regio Groningen, Drenthe en Friesland is GERRIT gestart met een project genaamd Faexit. Dit programma voeren we uit in opdracht van Zorgverzekeraars Nederland, VZVZ en RSO Nederland. Het doel van Faexit is dat de Nederlandse gezondheidszorg geen fax meer gebruikt voor de communicatie van patiëntinformatie. Om met het project te kunnen starten en de voortgang te meten is het van belang te weten waar in de zorg de fax nog wordt gebruikt. Daarom het verzoek van GERRIT om onderstaande enquête in te vullen. Alvast bedankt voor de medewerking!

Link naar enquête project Faexit

Terug naar overzicht