MTVP jaar 2 van start

10 april 2024

De eerste groep huisartsenpraktijken is per 1 april 2024 begonnen met jaar 2 van het programma Meer Tijd Voor de Patiënt (MTVP). Zodra jaar 2 voor jouw huisartsenpraktijk nadert ontvang je vanzelf bericht van ons. We vragen je dan om je activiteiten voor jaar 2 door te geven. We sturen dit bericht naar de huisarts (en in sommige gevallen naar de praktijkmanager) die ook de registratie voor jaar 1 van MTVP heeft gedaan. We raden je aan om dit van tevoren te bespreken en af te stemmen binnen je huisartsenpraktijk. Hieronder lees je alvast wat je verder kunt verwachten, zodat je hier tijdig rekening mee kunt houden binnen je praktijk.

klok mtvp.jpg

Activiteiten jaar 2
Bij jaar 2 van het programma MTVP horen de volgende activiteiten:

  • Kernelement ‘Anders werken in de praktijk’: je kiest één extra interventie, dus naast de interventie(s) van jaar 1.
  • Kernelement ‘Het voeren van het goede gesprek’: je zorgt voor een doorontwikkeling van de in jaar 1 gekozen interventie.
  • Nieuw in jaar 2 is het kernelement ‘Samenwerken met het netwerk’: hiervoor voer je twee interventies uit.

Meer informatie over deze kernelementen kun je teruglezen in de landelijke leidraad. Weten wat de interventies inhouden en welke passen bij je huisartsenpraktijk? Kijk dan op deze webpagina op onze site. Hier vind je meer informatie over de interventies zoals we deze vanuit de GHC aanbieden.

Nog aanmelden
Nog helemaal niet gestart met MTVP, maar wil je wel meedoen? Aanmelden voor jaar 1 kan nog. Neem daarvoor contact op met Astrid Mol, via a.mol@ghcgroningen.nl of 06 200 05825.

Vragen
Als je graag meer uitleg wilt, je eigen praktijkconsulent denkt graag met je mee!

Terug naar overzicht