Nationale Diabetes Challenge Groningen weer van start

25 april 2024

Een bekend preventieprogramma behorend bij het zorgprogramma diabetes is de Nationale Diabetes Challenge (NDC), georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation. Hierbij wandelen mensen met (pre)diabetes en andere aandoeningen met elkaar, om samen te werken aan hun gezondheid.

NDC wandelaars foto van website ndc bewerkt.PNG

Dit jaar vindt landelijk de tiende editie van de NDC plaats, ook in de regio Groningen. Vanaf begin mei 2024 gaan de wandelgroepen van start voor een periode van 20 weken. De NDC werkt hiervoor onder andere samen met de provincie Groningen, de Groninger Huisartsen Coöperatie (GHC), Huis voor de Sport Groningen en Menzis.

Bewezen effectief
En wandelen werkt! De erkenningscommissie Sport en Bewegen heeft onlangs de NDC erkend als bewezen effectieve beweeginterventie

Als huisartsenpraktijk meedoen
De NDC nodigt je graag uit om als huisartsenpraktijk hieraan mee te doen. Dit kan door patiënten te verwijzen naar een al bestaande NDC-wandelgroep bij jou in de buurt. Of door zelf een NDC-wandelgroep op te zetten, bijvoorbeeld in samenwerking met andere zorg-, sport-, of welzijnsprofessionals in jouw regio.

De Bas van de Goor Foundation over de NDC
Jeroen Flim is programmamanager NDC namens de Bas van de Goor Foundation. Hij vertelt: “Bewegen is belangrijk, zeker voor mensen met (pre)diabetes. Wandelen is veilig, laagdrempelig en een sociale activiteit en daardoor bij uitstek geschikt voor deze doelgroep. Uit onderzoek en praktijkervaringen is bekend dat de Nationale Diabetes Challenge kwetsbare mensen in beweging brengt en een positieve bijdrage levert aan hun gezondheid, conditie en (mentale) welbevinden. Ik hoop daarom dat ook dit jaar veel mensen meewandelen!”

Locaties
Alle deelnemende locaties en wandelgroepen vind je op de website van NDC.

Meer informatie
Wil je meer horen over het starten van een wandelgroep bij jou in de buurt en welke ondersteuning je daarbij ontvangt? Of heb je andere vragen? Mail dan naar Mariëlle Durieux (marielle@bvdgf.org) om een afspraak te maken. Op die manier word je snel bijgepraat op een tijdstip waarop het jou schikt!

Terug naar overzicht