DigiD-inlog Spreekuur.nl

25 januari 2024

Binnenkort verandert de inlogmethode van Spreekuur.nl voor patiënten. Momenteel loggen patiënten in met hun e-mailadres en persoonlijke wachtwoord. Vanaf 31 januari 2024 stapt softwareleverancier Calculus over op een veiligere manier van inloggen, namelijk het inloggen met DigiD. De reden hiervoor is dat er een nieuwe Europese wetgeving is ingegaan per 1 juli 2023, de Wet Digitale Overheid.

Spreekuur.nl plus fotos.png

 

  • Op woensdag 24 januari 2024 heeft Calculus naar alle gebruikers van Spreekuur.nl deze mailing verstuurd, waarin aangekondigd wordt dat de inlogmethode wijzigt.
  • Op woensdag 31 januari 2024 volgt er opnieuw een mailing. Hierin worden gebruikers geïnformeerd dat per die dag de inlogmethode gewijzigd is.

Patiënten krijgen het advies om na 31 januari een keer in te loggen bij Spreekuur.nl. Bij de eerste inlogpoging na de overgang naar DigiD wordt nog één keer het mailadres en wachtwoord van de patiënt opgevraagd, om hun bestaande account te koppelen aan DigiD. Als de patiënt daarna weer inlogt, hoeft deze alleen maar met DigiD in te loggen.

Spreekuur.nl

Spreekuur.nl is een applicatie van Calculus die speciaal voor patiënten is gemaakt. In de app kan de patiënt onder andere met de praktijkmedewerker chatten en thuismetingen doorgeven. Daarnaast kan de patiënt deze app als persoonlijke gezondheidsomgeving gebruiken.

Op de supportpagina van Spreekuur.nl staan verschillende handleidingen om patiënten te ondersteunen.

Terug naar overzicht