Netwerktraining digitaal samenwerken via VIPLive: we komen graag langs!

2 november 2023

Binnen een zorgnetwerk, zoals een geriatrisch netwerk, is het zaak dat de zorgverleners goed met elkaar kunnen communiceren en samenwerken. En dat alle betrokkenen op de hoogte zijn van actuele informatie omtrent de patiënt. VIP Samenwerken via VIPLive maakt dit mogelijk. Om jou en je netwerk hierbij te helpen, bieden wij hierover een training aan voor GHC-praktijken. We nodigen jou en je netwerk van harte uit om deze sessie te plannen! Dan komen onze projectleiders digitalisering, Martijn en Ewout, bij je langs op de praktijk voor deze training.

Over netwerktraining digitaal samenwerken via VIPLive
Tijdens deze praktische training nemen we jou en je netwerk mee in hoe je met elkaar samenwerkt en communiceert via VIPLive. We zorgen dat alle zorgverleners in het netwerk een VIPLive-account krijgen, zodat we gezamenlijke kunnen oefenen. Daarnaast is een belangrijk deel van de bijeenkomst het maken van samenwerkingsafspraken. Hoe werk je nou digitaal met elkaar samen en wat spreken we daarover af?

Na de training:   

  • kan iedereen elkaar digitaal vinden  
  • kunnen we veilig en gemakkelijk digitaal communiceren (versturen van tekst, foto’s en medische gegevens, beeldbellen) 
  • zijn er afspraken gemaakt over het gebruik van digitale communicatiemiddelen 
  • kunnen nieuwe zorgverleners worden toegevoegd aan het zorgnetwerk  
  • kunnen MDO's digitaal georganiseerd worden  

Over VIP Samenwerken
Met VIP Samenwerken kun je digitaal communiceren en samenwerken binnen een zorgnetwerk, bijvoorbeeld een geriatrisch netwerk. Binnen het digitale zorgnetwerk kunnen deelnemers veilig en gemakkelijk patiëntenzorg afstemmen. Dit kun je doen met collega-zorgverleners in het netwerk, met de patiënt en/of met een betrokken mantelzorger. De VIPLive-applicatie biedt de mogelijkheid om veilig medische gegevens uit te wisselen en koppelt veilig terug naar het Huisartsen Informatie Systeem (HIS). Zie voor meer informatie de VIPLive-website.

Meld je aan
Willen jij en zorgverleners uit het netwerk ook kosteloos deze training volgen en op die manier gemakkelijker samenwerken? Meld je dan aan! Dit doe je door contact op te nemen met Martijn Schokker of Ewout Kotterink, projectleiders digitalisering. Of boek gelijk een afspraak in de agenda’s van de heren. 

Terug naar overzicht