Nieuwe VIPLive-app en VVT-verwijzing via VIPLive

2 november 2023

Heb jij de nieuwe VIPLive-app voor zorgverleners al geïnstalleerd? Deze nieuwe VIPLive-app is nu volledig beschikbaar. Daarnaast aandacht voor de VVT-verwijzing via VIPLive: hoe geef je je praktijkondersteuner of waarnemend huisarts de juiste rechten hiervoor in VIPLive?

VIPlive_afbeelding.jpg

Nieuwe VIPLive-app voor zorgverleners beschikbaar
De nieuwe VIPLive-app voor zorgverleners is nu volledig beschikbaar. Net zoals bij de oude Calculus-app kun je de nieuwe VIPLive-app gebruiken voor communicatie mét de patiënt of mantelzorger of voor communicatie óver de patiënt met andere zorgverleners.  

Met de app kun je berichten sturen als je niet in de gelegenheid bent om via jouw laptop op het platform in te loggen. Vooral voor ambulante zorgverleners kan de VIPLive-app een echte aanwinst zijn en het werkproces vergemakkelijken. 

  • Bekijk hoe het voeren van gesprekken via de app werkt 

Ook kunnen thuismetingen worden doorgeven via de VIPLive-app. Bij een patiëntbezoek kunnen gegevens zoals bloeddruk, de glucose-dagcurve en gewicht worden doorgegeven aan de juiste zorgverlener. 

Voordelen van de nieuwe VIPLive-app

  • De app lijkt op het VIPLive-platform en is daardoor eenvoudig en intuïtief in gebruik.
  • De app ziet er op al jouw apparaten (bijvoorbeeld jouw tablet en telefoon) hetzelfde uit.
  • In het gesprekkenoverzicht kun je direct zien of de patiënt deelnemer is van het gesprek of dat je alleen met andere zorgverleners praat. 
  • Het delen van foto’s tijdens een consult is eenvoudig en wordt via een beveiligde fotobibliotheek gedaan. Foto’s die vanuit de VIPLive-app worden gestuurd, worden veilig opgeslagen in de software en belanden niet in het geheugen van de telefoon.  

VVT-verwijzing via VIPLive: geef de juiste rechten  
In juli 2023 informeerden we je over de mogelijkheid tot het doen van een VVT-verwijzing via VIPLive. Hoe geef je je praktijkondersteuner of waarnemend huisarts de juiste rechten in VIPLive zodat zij dit ook kunnen doen?

In VIPLive kun je als huisarts medewerkers verschillende rollen geven. Afhankelijk van de toegewezen rol heeft de desbetreffende medewerker toegang tot bepaalde NAW-gegevens of functionaliteiten. Geef als huisarts je praktijkondersteuner of waarnemend huisarts de rol C of C+. Op die manier kunnen zij (namens de praktijkhoudend huisarts) de VVT-verwijzing via VIPLive indienen naar het Coördinatiepunt ZorgnaZorg.  

Hoe je deze rechten aanpast in VIPLive lees je in deze handleiding.  

Terug naar overzicht