Aanpassing Transmuraal Formularium Groningen

23 februari 2023

Er zijn veel verschillende inhalatiesystemen voor Astma en COPD. En inhalatiesystemen vereisen vaak hun eigen inhalatietechniek. Het is daarom een hele uitdaging om de perfecte match tussen patiënt en inhalator te vinden. Het Transmuraal Formularium Groningen Astma/COPD helpt bij het maken van een goede keuze voor de patiënt. Bekijk welke wijziging hierin is gedaan.

afbeelding formularium.PNG

Nieuw medicijn Transmuraal Formularium Groningen
Er is één aanpassing gedaan in de voorkeursbehandeling van COPD-patiënten: de Spiolto Respimat (olodaterol/tiotropium) is vervangen door de Bevespi-dosis aerosol (glycopyrronium/formoterol). Verder blijft het Transmuraal Formularium Groningen hetzelfde ten opzichte van de versie van oktober 2020. 

Samenvattingskaarten Astma/COPD
In het Transmuraal Formularium Groningen staan handige overzichten zodat je snel kunt vinden welke behandeling de voorkeur heeft. Van deze overzichten is de samenvattingskaart COPD dus gewijzigd. Onderaan deze pagina kun je de samenvattingskaarten downloaden, printen en eventueel naar eigen wens plastificeren.

Looptijd van het formularium
In de loop van 2024 vindt er weer een update van het Transmuraal Formularium Groningen plaats, tegelijkertijd met de update van het Groninger Formularium. We streven ernaar dat de medicatie die in het Transmuraal Formularium Groningen staat, dezelfde is als in het Groninger Formularium (rode boekje) van de Groninger Apotheken Vereniging (GAV).

Bekijk de documenten

Terug naar overzicht