Meer tijd voor de patiënt (MTVP)

31 januari 2023

We gaan de huisartsenpraktijken in onze regio ondersteunen bij het realiseren van Meer Tijd Voor de Patiënt (MTVP). Wat kun je globaal verwachten? Dat lees je in deze vooraankondiging.

IZA2.jpg

Zoals bekend heeft de LHV recent besloten om het Integraal Zorgakkoord (IZA) alsnog te ondertekenen. Groen licht om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met de uitwerking van enkele belangrijke thema's in het IZA, waaronder ANW-zorg en Meer Tijd Voor de Patiënt (MTVP). DDG pakt hierbij het ANW-dossier op. De MTVP-afspraken werken we vanuit de GHC verder uit, in samenspraak met de LHV-ambassadeurs van Afdeling Groningen (voormalig bestuur van de Huisartsenkring Groningen).  

Het doel van MTVP is de huisartsenzorg toekomstbestendig maken. Hoe? Door een combinatie van interventies die vallen onder anders werken in de praktijk, samenwerken met het netwerk en eventueel uitbreiding van personele capaciteit, wordt het mogelijk om meer tijd voor de patiënt te realiseren. Afspraken over de financiering van MTVP in de huisartsenzorg zijn opgenomen in het IZA.

We gaan jullie ondersteunen bij het toepassen van MTVP. Dit doen we onder andere door concrete interventies aan te bieden die aansluiten op jullie behoeften. Op korte termijn ontvang je als huisarts van ons een enquête waarin je de gewenste interventies in onze regio kunt aangeven. Deze enquête is ter inventarisatie: je meldt je hiermee nog niet aan voor interventies. Op basis van deze uitvraag en in samenspraak met de zorgverzekeraar, wordt een selectie van interventies gemaakt voor in onze regio. De huisartsenpraktijken die aan de slag willen met MTVP, kunnen een passende keuze hieruit maken.

We houden je via onze nieuwsbrief op de hoogte! 

Terug naar overzicht