Aansluiting klinische genetica UMCG bij digitale consultatie

31 januari 2023

Klinische Genetica richt zich op vraagstukken over erfelijke aandoeningen. Huisartsenpraktijken kunnen vanaf nu via VIPLive een digitale consultatievraag stellen aan de medisch specialisten van deze UMCG-afdeling. Let op: in sommige gevallen is het nodig om een formulier met extra familiegegevens mee te sturen met de digitale consultatie.

umcg.jpg

Voor het stellen van een algemene consultatievraag kun je gebruikmaken van de vakgroep ‘Algemene Genetica’. Heb je een specifiekere vraag dan kun je ook direct gebruikmaken van één van de volgende subspecialismen:

  • Cardiogenetica
  • Oncogenetica
  • Neurogenetica

Hoe stel je een digitale consultatievraag aan de afdeling Klinische Genetica?
Let op: om een consultatievraag over één van de drie subspecialismen goed te kunnen beantwoorden hebben de specialisten van het UMCG extra familiegegevens nodig. Vraag voorafgaand aan het insturen van de digitale consultatievraag of de patiënt het desbetreffende formulier invult en stuur dit ingevulde formulier als bijlage mee in de digitale consultatiemodule in VIPLive. Voor een algemene consultatievraag is het meesturen van een familieformulier niet nodig.

Verder stel je je vraag zoals je gewend bent bij digitale consultatie in VIPLive.  

Terug naar overzicht