Onderzoek CO-Deprescribe

22 december 2022

Begin 2023 start een onderzoek van het UMCG, de RUG, het Nivel en het SIR naar het bevorderen van het minderen en/of stoppen van cardiometabole medicatie bij kwetsbare ouderen in de eerste lijn. De onderzoekers zijn hiervoor op zoek naar geïnteresseerde huisartsenpraktijken en apotheken.

umcg.jpg

In het kader van de samenwerking tussen de GHC en GIANTT, is ons gevraagd om de volgende informatie hierover te delen:

In lijn met het doel van GIANTT om de kwaliteit én duurzaamheid van eerstelijns diabeteszorg te verbeteren, start begin 2023 een onderzoek van het UMCG, de RUG, het Nivel en het SIR naar het bevorderen van het minderen en/of stoppen van cardiometabole medicatie bij kwetsbare ouderen in de eerste lijn. Voor dit onderzoek is een speciale training ontwikkeld, bedoeld voor huisartsen, POH-ers en apothekers die in de praktijk met regelmaat betrokken zijn bij de uitvoering van medicatiebeoordelingen. De training moet ervoor zorgen dat het voor de zorgverleners makkelijker wordt om het minderen of stoppen van cardiometabole medicatie bespreekbaar te maken én toe te passen bij kwetsbare ouderen die hiervoor in aanmerking komen. Zo kan tegelijkertijd meer duurzame en op de patiënt afgestemde zorg geleverd worden en de kans op complicaties ten gevolge van overbehandeling worden verkleind. Momenteel zijn de onderzoekers op zoek naar huisartsenpraktijken en apotheken die mogelijk geïnteresseerd zijn in het onderzoek en deze training.

Interesse of vragen?
Graag contact opnemen met onderzoeker Peter Stuijt, via p.j.c.stuijt@umcg.nl of 06 12095100.

Bekijk deze bijlage voor meer informatie.

Terug naar overzicht