Terugblik Onderwijsdag

31 oktober 2022

Op donderdag 29 september jl. organiseerden we voor de vierde keer de GHC-Ketenzorg-Onderwijsdag. Deze dag draait om nieuwe kennis opdoen over actuele ketenzorgonderwerpen. En vooral ook om elkaar treffen en ervaringen uitwisselen. We vroegen twee praktijkmedewerkers die erbij waren hoe ze terugkijken op dit informele congres in het Best Western Hotel.

best western buitenkant.jpg

Het evenement is bedoeld voor alle praktijkondersteuners, -verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en praktijkassistenten die zich richten op GHC-ketenzorg. Met 105 aanwezige praktijkmedewerkers was de opkomst goed. En de deelnemers beoordeelden deze nascholing gemiddeld met een 8,1. Daarmee zien we het als een leerzame dag met een goede sfeer!

Kennis over ketenzorg bijspijkeren
Toegepast psycholoog Agnes Schilder trapte af met een bevlogen verhaal over positieve gezondheid. Vervolgens waren er interactieve workshops van verschillende sprekers. Deze gingen onder meer over de diagnostiek van hartaandoeningen en over omgaan met werkdruk in de huisartsenpraktijk.

Niki van den Berg, praktijkondersteuner bij huisartsenpraktijk de Wieke in Stadskanaal, gaf aan de onderwijsdag erg waardevol te vinden. Niki: “Ik heb veel nieuwe dingen geleerd op een speelse manier. Handige nieuwe kennis die ik kan gebruiken in mijn werk als praktijkondersteuner.”

Ervaringen uitwisselen
Tussen de lezingen en workshops door was er voldoende gelegenheid om bij te praten met andere praktijkmedewerkers. Dit alles onder het genot van koffie, versnaperingen en een uitgebreide lunch. Want met elkaar ervaringen uitwisselen over de huisartsenzorg, daar is deze dag ook voor.

Sandra Meulman, praktijkverpleegkundige bij Gezondheidscentrum De Vuursteen in Groningen, blikt terug op een inspirerende en verbindende dag. Sandra licht toe: “Leuke, inspirerende workshops. En er was echt de ruimte om bij te praten, dat vind ik heel belangrijk. Zo kun je met elkaar sparren over je werk en vragen hoe de ander zaken aanpakt.”

Onderwijsdag volgend jaar
Op donderdag 21 september 2023 organiseren we weer een Onderwijsdag voor praktijkmedewerkers. Hopelijk zien we je dan (weer)!

Terug naar overzicht