Guido d’Angremont en Rik Plaggemars: CMIO bij de GHC

8 juli 2022

We geven invulling aan de rol van CMIO: een eerstelijns Chief Medical Information Officer. Als CMIO ben je kortgezegd de schakel tussen de huisartsenzorg en ICT. Een soort ‘kaderhuisarts digitalisering’ dus. Huisartsen Guido d’Angremont en Rik Plaggemars vervullen samen deze functie. We namen contact met beide heren op en vroegen hen naar hoe zij aankijken tegen digitalisering en hun CMIO-rol.

guido 3.PNG

Guido (op de foto) is waarnemend huisarts met interesse in en ambities op het terrein van digitalisering. Rik is praktijkhoudend huisarts en was jarenlang voorzitter van de ICT-commissie van de Huisartsenkring Groningen. Samen kunnen Guido en Rik elkaar mooi aanvullen, waarbij Rik met zijn ervaring ‘sparringpartner’ voor Guido kan zijn.

Digitalisering vermindert de werkdruk
Guido: “Er komen ontzettend veel taken op de huisarts af, dat voelen we allemaal. Digitale innovatie moet en kan ons ontlasten.” Ook Rik is van mening dat je met digitalisering op een slimme manier de werkdruk in de huisartsenpraktijk vermindert. Hij voegt daaraan toe: “En een mooie uitdaging hierin is de patiënt enthousiast maken voor deze mogelijkheden.”

Volgens Guido lukt dit alleen door sámen te werken. En door te voorkomen dat iedereen het wiel opnieuw uit moet vinden. Guido: “Ik kijk er naar uit om daar als CMIO een steentje aan bij te dragen.”

Visie op digitalisering
Guido en Rik gaan – samen met het ‘team digitalisering’ - een visie op digitalisering opstellen. Dit is de langere termijn-koers waaraan we onze huidige en toekomstige activiteiten rond digitalisering ophangen. Guido legt uit hoe hij een plan wil formuleren waar de huisartsen in onze regio achter staan: “Ter voorbereiding ga ik na welke digitale ontwikkelingen er op ons af komen. En ik ga met de huisartsen in gesprek over waar ze op dit gebied behoefte aan hebben. En waar de knelpunten liggen. Deze input wil ik vertalen naar een visie.’”

Binnenkort start Guido met het ophalen van input onder huisartsen. Wil je hieraan meedoen door op een laagdrempelige manier mee te denken? Dan hoort Guido dit heel graag. Je kunt hem bereiken op 06-49826710 of via gdangremont@outlook.com

Plezierige samenwerking
We zijn blij met de invulling van de CMIO-rol door Guido en Rik en we kijken uit naar een plezierige samenwerking!

Terug naar overzicht