Gewijzigd voetzorgbeleid, webinars en ondersteunend materiaal

12 april 2022

Zoals aangekondigd is op 1 april 2022 het gewijzigde voetzorgbeleid in gegaan. Samengevat betekent dit dat diabetes-patiënten met een verhoogd risico op voetproblemen bij de eerstvolgende verwijzing worden verwezen naar de podotherapeut. De podotherapeut stelt vervolgens het zorgprofiel vast en stelt het behandelplan op.

Goedbezochte webinars
De GHC heeft eind maart 2022 twee webinars over dit gewijzigde voetzorgbeleid georganiseerd. Doel van deze webinars was huisartsen, praktijkmedewerkers, pedicures en podotherapeuten bijpraten over wat deze aanpassingen voor hen betekenen. De opkomst was met 141 deelnemers in totaal bijzonder hoog! Er werden veel vragen via de chat gesteld en na afloop kregen we positieve reacties op de webinars. Voor herhaling vatbaar dus! En mooi om te zien dat huisartsen, praktijkmedewerkers, pedicures en podotherapeuten op die manier gelijk aan de slag gaan met de wijzigingen zich ‘eigen’ maken. 

Ondersteunend materiaal
Het webinar voor huisartsen en praktijkmedewerkers vond op 30 maart jl. plaats. We hebben de vragen verzameld die voorafgaand, tijdens en na dit webinar zijn gesteld. De antwoorden op deze vragen hebben we op een rij gezet in een veelgestelde vragen-overzicht. Je vindt dit overzicht deze week op onze website. Op die manier kun je de informatie rustig teruglezen.

Daarnaast hebben we, zoals een deelnemer tijdens dit webinar voorstelde, een voorbeeldbrief voor patiënten gemaakt. Om je te ondersteunen bij het informeren van patiënten over de wijzigingen. We hebben er bewust voor gekozen de patiëntenbrief als word-document beschikbaar te stellen. Op die manier kun je indien gewenst aanpassingen doen en je eigen praktijklogo in de brief opnemen. De voorbeeldbrief staat op de pagina Diabetes op de GHC-site.

Verzoek van de podotherapeuten
Tot slot een verzoek van de podotherapeuten. De podotherapeut neemt telefonisch contact op met de patiënt voor het inplannen van de afspraak. Wil je daarom samen met je patiënt controleren of het juiste telefoonnummer van de patiënt is opgenomen in de verwijsbrief?

Meer informatie
Heb je binnenkort een vraag waarop we nog geen antwoord hebben gegeven? We horen het graag zodat we je vraag kunnen beantwoorden! Neem hiervoor contact op met je praktijkconsulent of met een andere medewerker van de GHC.

Terug naar overzicht