Verwijzing Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) via VIPLive

12 april 2022

De organisatie van de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) wordt in de provincie Groningen per 1 april 2022 gedaan door de nieuwe zorggroep ROEPNN (Regionaal Orgaan Eerstelijns Paramedici Noord-Nederland).

Informatie namens zorggroep ROEPNN
Zorggroep ROEPNN heeft de GHC gevraagd om onderstaande informatie met huisartsen en praktijkmedewerkers te delen. 

Wijziging verwijsprocedure
Nieuw is dat wanneer je een patiënt wilt verwijzen naar een GLI-aanbieder die in de provincie Groningen is gevestigd, je deze verwijzing via VIPLive doet. Dit betreft zowel patiënten die wel in de ketenzorg zijn geïncludeerd als patiënten die niet in de ketenzorg zijn geïncludeerd.

Deze wijziging geldt op dit moment alleen wanneer je wilt verwijzen naar GLI-aanbieders die zijn gevestigd in de provincie Groningen. Deze GLI-aanbieders zijn zichtbaar in VIPLive en zijn aangesloten bij Zorggroep ROEPNN. 

Klik om de verwijzing te doen op de reguliere verwijsknop in VIPLive: Start verwijzing > GLI.
Je kunt samen met je patiënt de leefstijlcoach naar keuze selecteren en meteen via VIPlive verwijzen. Er staat een verwijsformulier klaar in VIPLive, zodat je bij de verwijzing voor de GLI direct de juiste gegevens meestuurt vanuit je eigen HIS.
Het is niet nodig om patiënten die voor 1 april 2022 zijn gestart met de GLI opnieuw te verwijzen.

Meer informatie
Meer informatie over de GLI en de inclusie- exclusiecriteria is te vinden op de
website van de NZa en binnenkort op de website van ROEPNN: www.zorggroep-roepnn.nl.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben over dit bericht of over de GLI, dan kun je ons bereiken op:
info@zorggroep-roepnn.nl.

Hartelijke groet namens het bestuur van Zorggroep ROEPNN,

Marja Mulder, Voorzitter
Carin Pool, Penningmeester
Martine Bos, Secretaris

Terug naar overzicht