Beëindiging verwijsondersteuning via iPractice

12 april 2022

Vorig jaar hebben we je geïnformeerd over de inzet van tijdelijke verwijsondersteuning van de externe organisatie iPractice. iPractice ondersteunt hierbij de huisartsenpraktijk in het diagnose- en verwijstraject, van patiënten met een SGGZ-indicatie bij wie twijfel is over de diagnose. Doel van deze interventie is de wachttijden in de SGGZ terugdringen.

Sinds 1 mei 2021 hebben Menzis, de GHC en iPractice hiervoor een overeenkomst. Deze overeenkomst was voor de duur van één jaar en loopt af op 1 mei 2022. Je kunt vanaf dat moment dus niet meer verwijzen naar iPractice voor hulp bij het diagnose- en verwijstraject. Deze interventie zal, samen met andere interventies voor het terugdringen van de wachttijden in de SGGZ, worden geëvalueerd in de GGZ-adviescommissie.

Terug naar overzicht