GHC Groningen

 
Nieuws

Coördinator e-health: Vincent de Koning

Digitale ontwikkelingen: daar weet nieuwe collega Vincent de Koning alles van. Hij is sinds 1 augustus jl. enthousiast van start gegaan bij de GHC, in de functie van coördinator e-health.

In deze functie organiseert hij digitale verbeteringen voor de bij de GHC aangesloten huisartsen en samenwerkingspartners. Hierbij ondersteunt hij bij lopende projecten en bij innovaties.

Waarom een coördinator e-health

Digitale vernieuwingen in de zorg volgen elkaar in rap tempo op. Voorbeelden zijn persoonlijke gezondheidsomgevingen (pgo’s) en communicatie-apps. Landelijk en regionaal wordt gewerkt aan het implementeren van deze initiatieven en aan het professionaliseren en standaardiseren van digitalisering. Dit alles met aandacht voor veilige digitale communicatie in het licht van de AVG. Vanwege deze toename aan ontwikkelingen heeft de GHC besloten om een coördinator e-health in het team te verwelkomen.

Vincent aan het woord

“Ik word zéér enthousiast van het samenbrengen van de werelden techniek en mens. Daarom sprak de mogelijkheid mij direct aan om als coördinator e-health te werken bij de Groninger Huisartsen Coöperatie. Door de constante ontwikkeling binnen de gezondheidssector zie ik een grote kans om een verbindende rol op mij te nemen. En hierbij actief mee te denken over het vernieuwingsproces waar de sector mee bezig is. Neem gerust contact met me op voor een open gesprek!”

- Vincent de Koning

 

4 september 2019

Nieuwsarchief »