GHC Groningen

 
Nieuws

Ontwikkelingen VIPLive

Samen met Calculus proberen we VIPLive zo goed mogelijk aan te laten sluiten op uw werkzaamheden. Tijd voor een update van de laatste ontwikkelingen!

Digitaal consulteren: pilot Martini Ziekenhuis

Bent u huisarts en verwijst u tot nu toe regelmatig naar het Martini Ziekenhuis? Dan kunt u vanaf 1 mei 2018 in een pilotfase digitaal consulteren met een aantal medisch specialisten van het Martini Ziekenhuis. Met digitale consultatie stellen huisartsen laagdrempelig en eenvoudig een consultatievraag aan een medisch specialist over een patiënt. Denk bijvoorbeeld aan een vraag over een lopend behandeltraject in het ziekenhuis of aan een vraag om een verwijzing te voorkomen. Dit gebeurt via een module in de beveiligde omgeving van het programma VIPLive. De Groninger Huisartsen Coöperatie, het Martini Ziekenhuis, softwareleverancier Calculus en Menzis werken samen om deze digitale consultatie mogelijk te maken.

Digitaal consulteren: ketenzorg AF

Doet u mee aan de keten Atriumfibrilleren (AF)? Dan kunt u al sinds langere tijd digitaal consulteren met cardiologen van de ziekenhuizen in ons werkgebied. Sinds 1 maart 2018 is de digitale consultatiemodule verbeterd. Zo is het sinds die datum technisch mogelijk om in VIPLive digitale consultatievragen te richten aan de betreffende vakgroep van het gekozen ziekenhuis, in plaats van aan één medisch specialist. Deze verandering maakt digitaal consulteren minder afhankelijk van één persoon. In maart 2018 zijn 41 van deze digitale consultatievragen gesteld en beantwoord.

Oproepagenda

Met de oproepagenda in VIPLive ziet u gemakkelijk welke patiënten u kunt oproepen voor de ketens DMtypell, CVRM, COPD en AF. Deze oproepagenda dient ter ondersteuning van uw eigen oproepsysteem. Kijk bijvoorbeeld welke patiënten nog moeten worden ingepland voor een afspraak. Wit u graag meer weten over de oproepagenda? U kunt dan rechtstreeks contact opnemen met Calculus via onderstaand telefoonnummer.

Digitaal verwijzen

Sinds 1 januari 2018 kunt u voor DMtypeII, COPD en CVRM digitaal verwijzen naar ketenpartners. En daar heeft u fanatiek gebruik van gemaakt: er zijn in totaal 3476 digitale verwijzingen gedaan voor deze ketens. Ondanks dit mooie aantal, kunnen wij ons voorstellen dat u vragen heeft over digitaal verwijzen. Loopt u tegen technische vragen of problemen met VIPLive aan, bijvoorbeeld wat betreft de SSO-toegang? U kunt dan rechtstreeks contact opnemen met Calculus: 088-5281060.

 

26 april 2018

Nieuwsarchief »