GHC Groningen

 
Nieuws

Gezocht: potentiële kaderhuisarts palliatieve zorg

Ligt uw hart bij het verbeteren van de levenskwaliteit van patiënten in de laatste fase? Zoekt u naar een nieuwe uitdaging in het huisartsenvak? Wilt u eens wat dieper op een onderwerp van dit vak ingaan? De GHC is op zoek naar een huisarts die de Kaderopleiding Palliatieve Zorg wil volgen, om vervolgens voor de GHC aan de slag te gaan als kaderhuisarts palliatieve zorg. De GHC levert in dat geval een financiële bijdrage aan de opleidingskosten.

Kaderarts palliatieve zorg

Er is al een kaderhuisarts palliatieve zorg werkzaam voor de GHC. Momenteel zijn er veel initiatieven in de provincie die vragen om extra inzet van kaderartsen palliatieve zorg. Mede hierom is de GHC op zoek naar nog een kaderhuisarts palliatieve zorg.

Als kaderarts palliatieve zorg voor de GHC heeft u de volgende werkzaamheden.

  • U fungeert als aanspreekpunt namens de GHC voor het onderwerp palliatieve zorg, zowel intern (bestuur en GHC-medewerkers) als extern. U geeft bijvoorbeeld advies aan de praktijkconsulenten van de GHC. Dit doet u in afstemming met de andere kaderhuisarts palliatieve zorg.
  • U houdt landelijke richtlijnen bij over het onderwerp palliatieve zorg.
  • U neemt deel aan vergaderingen van het kernteam Ouderenzorg en Palliatieve zorg.
  • U verzorgt eventueel nascholingen voor huisartsen en praktijkmedewerkers.
  • U wordt lid van het Provinciaal Palliatief Team Groningen en bent bereid actief deel te nemen aan projecten in de regio.
  • U neemt deel aan de multidisciplinaire overleggen in ziekenhuizen
  • U bent consulent binnen PATZ-groepen.

Kaderopleiding Palliatieve Zorg

De Kaderopleiding Palliatieve Zorg bestaat uit 20 cursusdagen verspreid over ruim anderhalf jaar. Deze dagen worden georganiseerd als 10 tweedaagse bijeenkomsten die steeds plaatsvinden op donderdag en vrijdag. De opleiding start in oktober 2019. De GHC levert een financiële bijdrage aan de opleidingskosten, indien u na afronding van de opleiding voor de GHC aan de slag gaat als kaderhuisarts palliatieve zorg.

Aanmelden

Heeft u interesse in het volgen van de Kaderopleiding Palliatieve Zorg en vervolgens voor de GHC te werken als kaderhuisarts palliatieve zorg? Of heeft u vragen? Zou u dan vóór 8 juni 2019 contact willen opnemen met Tineke Hummel (manager GHC)? Dit kan via telefoonnummer 050-3695039 of door te mailen naar secretariaat@ghcgroningen.nl. We zien uw reactie graag tegemoet!
 

Wilt u meer weten over de Kaderopleiding Palliatieve Zorg? Kijk dan op www.opleidingpalliatievezorg.nl of op www.nhg.org/scholing/kaderopleiding-palliatieve-zorg.
 

NB Indien u een huisarts kent die mogelijk interesse heeft, zou u deze huisarts dan op dit bericht willen attenderen? Goed om te weten hierbij is dat de aanstelling ook open staat voor huisartsen die geen lid zijn van de GHC, zoals waarnemers en hidha’s.
 

28 mei 2019

Nieuwsarchief »