GHC Groningen

 
Nieuws

Digitaal verwijzen

Sinds 1 januari 2018 kunt u digitaal verwijzen naar ketenpartners voor DMT2, COPD en CVRM. Daarmee zijn de papieren GHC-verwijsformulieren vervallen. We zetten een aantal tips op een rij.

Verwijzing op tijd verlengen

Heeft u een patiënt digitaal verwezen naar de medisch pedicure, podotherapeut of diëtist?

Verleng deze verwijzing dan op tijd. Een digitale verwijzing is 15 maanden geldig. U hoeft niet te wachten met verlengen totdat deze 15 maanden zijn verlopen. Het aantal behandelingen dat we per kalenderjaar vergoeden blijft gelijk, wanneer u een verwijzing eerder verlengt.

We raden u daarom aan om één keer per jaar een nieuwe digitale verwijzing aan te maken voor de patiënt, bijvoorbeeld tijdens de jaarcontrole. Door op een dergelijk vast moment de verwijzing te verlengen, houdt u overzicht en zorgt u dat de patiënt altijd een geldige digitale verwijzing heeft.

Verwijzing annuleren

Heeft u een patiënt naar een bepaalde ketenpartner verwezen? En wilt u zelf deze verwijzing annuleren? Dat kan. Zelf annuleren kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer u zich heeft vergist. Of wanneer een patiënt toch liever de behandeling ontvangt van een andere ketenpartner. De ketenpartner kan zelf ook nog gewoon deze verwijzing annuleren.

Lees in paragraaf 1.3 van de handleiding over digitaal verwijzen hoe u zelf eenvoudig de verwijzing annuleert.
 

22 oktober 2018

Nieuwsarchief »