GHC Groningen

 
Nieuws

Digitaal consulteren

Digitaal consulteren voor de zorgprogramma’s Astma en COPD is sinds 1 juli jl. ook mogelijk met longartsen van het Martini Ziekenhuis. En Calculus bezoekt alle huisartsenpraktijken die zijn aangesloten bij de GHC, om persoonlijk uitleg te geven over digitaal consulteren en andere functionaliteiten in VIPLive.

Digitaal consulteren Astma en COPD

Voor de zorgprogramma’s Astma en COPD kunt u sinds 1 juli jl. ook aan longartsen van het Martini Ziekenhuis digitale consultatievragen stellen. Sinds 6 februari jl. kunt u hiervoor al bij longartsen van het OZG terecht. Wilt u nog eens nalezen hoe u dit doet via VIPLive? Bekijk dan de handleiding van Calculus. De werkwijze is vergelijkbaar met digitaal consulteren voor het zorgprogramma Atriumfibrilleren.
 

Indien u digitaal consulteert voor de zorgprogramma’s Astma en COPD, dient u het diagnose- of consultformulier mee te sturen. U vindt deze formulieren op de GHC-site, onder downloads bij de zorgprogramma’s Astma en COPD. Hier vindt u ook de bijbehorende zorgprotocollen met extra uitleg over hoe u deze formulieren gebruikt.

Ketenzorg-consultatie en algemene consultatie

Ketenzorg-consultatie voor de zorgprogramma’s Astma, COPD en Atriumfibrilleren staat los van de algemene consultatie. Om de declaratie juist te laten verlopen, is het belangrijk dat u tijdens het starten van een nieuwe consultatie het juiste type consultatie selecteert.

Praktijkbezoek Calculus

In afstemming met de GHC bezoekt Calculus alle huisartsenpraktijken die zijn aangesloten bij de GHC. Tijdens dit bezoek ontvangt u persoonlijk uitleg over digitaal consulteren en andere functionaliteiten in VIPLive, waardoor u tijd kunt besparen. Het praktijkbezoek is in ieder geval bedoeld voor de huisarts(en). De praktijkondersteuner Somatiek en andere praktijkmedewerkers zijn uiteraard ook welkom om aan te schuiven. Calculus heeft de bij de GHC aangesloten huisartsen via een bericht op 3 juli jl. uitgenodigd om hiervoor een afspraak te plannen. Indien u nog geen contact met Calculus heeft opgenomen naar aanleiding van dit bericht, zou u dit dan alsnog willen doen?

Meer informatie

Indien u meer wilt weten over digitaal consulteren, neem dan contact op met Marcel van Keulen, via secretariaat@ghcgroningen.nl of 050-3695039. Voor technische vragen over VIPLive kunt u rechtstreeks contact opnemen met Calculus: 088-5281060.

 

10 juli 2019

Nieuwsarchief »