GHC Groningen

 
Nieuws

Algemene ontwikkelingen zorgprogramma’s

Wat is het laatste nieuws over GLP1-RA, de eGFR-indicator en de scholing chronische nierschade? U leest het hier!

Richtlijn GLP1-RA

Huisartsen mogen sinds afgelopen zomer GLP1-receptoragonisten voorschrijven aan patiënten met DMT2. Welke aanpak geldt voor het gebruik van deze glucose verlagende medicatie? Die vraag kregen wij regelmatig. De GHC ontwikkelde daarom de richtlijn ‘GLP1-RA in de eerste lijn’. U vindt deze richtlijn op de GHC-site.

Wijziging eGFR-indicator

Ter herinnering: Certe heeft per 10 mei 2017 de eGFR-indicator in uw HIS gewijzigd. De juiste indicator is 3583 KREC O FB. We hebben u hierover geïnformeerd op 7 juli 2018. In sommige HIS’en verschijnt automatisch deze juiste waarde, in andere is een handmatige aanpassing nodig. Verschijnen de eGFR-uitslagen niet in uw HIS? Controleert u dan of de goede indicator in uw ketenprotocol staat, mocht u dat nog niet hebben gedaan.

Terugblik scholing chronische nierschade

Op maandagavond 3 december 2018 vond de tweede GHC-scholing plaats over de nieuwe NHG-Standaard Chronische Nierschade 2018 (M109). Tijdens deze avond fristen 6 huisartsen en 27 praktijkondersteuners/-verpleegkundigen hun kennis op over dit onderwerp. Zo ontdekten ze dat de nieuwe NHG-Standaard essentiële veranderingen kent vergeleken met de LTA 2009. De deelnemers vonden de uitleg duidelijk en goed toepasbaar in de praktijk. Wilt u ook meedoen aan deze scholing? Houd de nascholingsagenda op de GHC-site in de gaten voor wanneer deze scholing opnieuw staat gepland.

 

17 december 2018

Nieuwsarchief »