GHC Groningen

 
Nieuws

Aanpassing declaratie dementie

De aanwezigheid van een actueel zorgplan hoeft u niet meer te registreren om te kunnen declareren. Deze wijziging geldt voor de keten dementie, en gaat in per 1 januari 2020.

Concreet betekent dit dat u vanaf dat moment niks meer hoeft in te vullen bij het vrije opmerkingenveld (OA05O/746) in het HIS. Tot nu toe moet hier een ‘1’ worden genoteerd, ter bevestiging van de aanwezigheid van een actueel zorgplan. Deze registratie voor de declaratieverwerking vervalt, omdat dit in de praktijk bewerkelijk bleek. Deze registratie geldt zowel voor de diagnostiek, als voor een patiënt includeren in de keten dementie (registratie voor ketenzorg). 

Zorgplan aanwezig

Wel verwachten we dat voor elke dementiepatiënt een zorgplan aanwezig is. We gaan er vanuit dat de patiënten aan de inclusievoorwaarden voldoen wanneer u ze includeert en declareert.   

Meer informatie

U vindt het zorgplan bij downloads op de pagina dementie op de GHC-site. Op deze pagina vindt u ook meer informatie over het zorgprogramma dementie, zoals het zorgprotocol waarin onder meer staat welke inclusiecriteria wel gewoon blijven gelden.

 

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Nienke Boendermaker, via 050-3695033 of n.boendermaker@ghcgroningen.nl.

 

18 december 2019

Nieuwsarchief »