GHC Groningen

 
Nieuws

Patiënten geven de GHC een 8,3!

Patiëntervaringsonderzoek

In het najaar van 2016 heeft ARGO, op verzoek van de GHC en de aan de GHC verbonden Patiëntenraad, een onderzoek gedaan naar de ervaringen van patiënten in de ketens DM, CVRM en COPD. 19 Huisartsenpraktijken hebben hun medewerking verleend aan dit onderzoek, 360 patiënten hebben de vragenlijst ingevuld.

Patiënten met een chronische aandoening zijn in het algemeen goed te spreken over de totale zorg, getuige het cijfer van 8,3 dat men geeft. Een positieve uitkomst, waar de GHC trots op is! De grootste uitdaging ligt volgens de onderzoekers in het versterken van de samenwerking tussen patiënt en zorgverleners en het bieden van persoonsgerichte zorg. De GHC zal samen met de patiëntenraad kijken hoe deze verdere verbetering van de samenwerking gerealiseerd kan worden. Momenteel oriënteren we ons op scholing op dit onderwerp. Daarnaast zal de GHC in samenwerking met de patiëntenraad informatiematerialen beschikbaar stellen voor patiënten.

Naar aanleiding van het onderzoek heeft ARGO, in samenwerking met de GHC, een artikel geschreven. Dit artikel vindt u hier:

Nieuwsarchief »