Keer Diabetes2 Om in Noord-Nederland

10 april 2024

Keer Diabetes2 Om heeft ons gevraagd de volgende informatie te delen met huisartsen en praktijkmedewerkers. Goed nieuws! De leefstijlbehandeling Keer Diabetes2 Om komt naar Noord-Nederland. Op 12 en 13 juni 2024 start het programma voor diabetespatiënten in Elsloo, omgeving Assen/Groningen.

afbeelding keer diabetes2 om voeding leeft.png

Keer Diabetes2 Om: leefstijlprogramma voor (pre)diabetespatiënten
Keer Diabetes2 Om is een leefstijlbehandeling van stichting Voeding Leeft dat zich richt op het omkeren van diabetes type 2. Er zijn twee varianten van het programma: GLI en Plus. De GLI-variant is een digitaal programma voor mensen met prediabetes of diabetes type 2 die geen medicatie of alleen metformine gebruiken. De Plus-variant is een programma voor hoog-complexe diabetespatiënten die extra medische begeleiding krijgen op locatie. In het programma worden voeding, beweging, slaap en ontspanning ingezet als medicijn. Zelfregie is hierbij een sleutelwoord. De deelnemers worden gedurende een tweejarig programma begeleid door een multidisciplinair team dat bestaat uit een verpleegkundige, diëtist en coach. 

Geïnteresseerd?
Huisartsenpraktijken kunnen patiënten die hiervoor in aanmerking komen naar dit programma verwijzen. Ben je geïnteresseerd en wil je hier als huisarts of praktijkmedewerker meer over horen? Of heb je vragen over de inhoud van het programma? Laat je contactgegevens achter via dit formulier. Keer Diabetes2 Om neemt contact met je op.

Zie voor meer informatie de website: www.keerdiabetesom.nl

Terug naar overzicht